• Kurz modelácie akrylových nechtov - 29.5.2018
          • Kurz modelácie akrylových nechtov - 29.5.2018

          • Do galérie Kurz akrylové nechty - 29.5.2018 boli pridané fotografie.

                 Každá žena túži mať krásne a dokonale upravené nechty prírodné, gélové či akrylové. Nechty prezradia o nositeľke veľa a dokážu prilákať pozornosť. Ak máte nechty v poriadku a upravené, nemusíte sa báť pozornosti, ak patríte medzi nositeľky ohryzených nechtov, môžete sa pri každom podaní ruky veľmi hanbiť. Jedným z najjednoduchších spôsobov, vďaka ktorému budú vaše ruky úhľadné, sú akrylové alebo gélové nechty. O úprave nechtov akrylom alebo gélom vie snáď každý. Takéto nechty pôsobia prirodzene, sú tenké, nežltnú a hlavne sú veľmi odolné a pevné. Akryl veľmi rýchlo tvrdne na vzduchu bez UV lampy, a preto by mala byť modeláž  rýchla.

                Pod vedením skúsenej lektorky, Evy Fedorovej, organizovala firma Biostyle zo Žiliny v našej škole kurz modelácie akrylových nechtov na umelé typy dňa 29.5.2018. Zúčastnili sa ho žiaci druhého a tretieho ročníka. Všetky žiačky, ktoré sa kurzu zúčastnili, získali certifikát na modeláciu akrylových nechtov.

                 S firmou Biostyle spolupracujeme už dlho. Podporuje nás pri rôznych akciách organizovaných našou školou. Poskytuje nám rôzny kozmetický materiál bezplatne alebo so značnými zľavami, za čo sme jej veľmi vďační.

             

                                                                                                                                             Mária Ščavnická, majsterka OV

        • Armwrestling CUP Lipany
          • Armwrestling CUP Lipany

          • Do galérie Armwrestling CUP Lipany boli pridané fotografie.

             

                 V priestoroch Gymnázia v Lipanoch sa konal 12. ročník Armwrestling cupu, kde si mohli zmerať svoje sily žiaci a žiačky stredných škôl. Súťažiaci zápolili o najlepšie umiestnenie v pretláčaní pravou rukou 7.5.2018. Armwrestling cupu sa zúčastnilo týchto šesť škôl z Prešovského kraja: Gymnázium Lipany, Spojená škola Sabinov, SOŠ technická Prešov, SZŠ Prešov , PASA Prešov a SOŠ Lipany. Našu školu v ňom reprezentovali: Veronika Ďuricová, Nikolas Trojanovič, Erik Leško a Marek Kaža.

                 V kategórii dievčat nad 60 kg obsadila Veronika Ďuricová 4. miesto. V kategórii chlapcov do 65 kg obsadil Nikolas Trojanovič krásne 3. miesto. V kategórii chlapcov do 80 kg obsadil Erik Leško 4. miesto a Marek Kaža 5. miesto. V najťažšej kategórii chlapcov nad 80 kg obsadil Radovan Bednár 4. miesto.

                 Všetkým reprezentantom našej školy srdečne blahoželáme k dosiahnutým výsledkom a ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu našej školy.

             

                                                                                                                                                Lukáš Višňovský – učiteľ TEV

        • Rozprávanie spod košatej lipy
          • Rozprávanie spod košatej lipy

          •       Piatok 27. apríla sa v našom meste niesol v duchu umeleckého slova, duchu prózy a lásky  k prednesu. Žiaci lipianskych škôl ( ZŠ Hviezdoslavova 1, ZŠ Komenského 113, gymnázia a strednej odbornej školy) si zmerali sily  pod pomyselnou košatou lipou pri prednese príbehov o ľudskej duši, o láske, priateľstve či ľudskej túžbe, jednoducho o človeku.

                   Tento rok sa konal už 19. ročník súťaže v prednese prózy „Rozprávanie spod košatej lipy“. 27 výborných  recitátorov predviedlo svoje nadanie na prednes prózy.

                 Našu školu reprezentovali dve súťažiace, ktoré predviedli svoje recitátorské umenie na vysokej úrovni.  Sabína Marčišovská  obsadila v tvrdej konkurencii 2. miesto a Mária Mizeráková získala bronzovú trofej.

                                                                                                                                                             Sabína Marčišovská

        • Kurz relaxačná masáž
          • Kurz relaxačná masáž

          •           Relaxačná masáž patrí medzi najstaršie spôsoby terapie. Prináša uvoľnenie a podporuje naše zdravie. Jej cieľom je vyvolať stav celkovej relaxácie a hĺbkové uvoľnenie. Odstraňuje vysilenosť a svalové kŕče, lieči stres, napätie a citové traumy. Na zvláčnenie pokožky sa používajú oleje, ktoré sú bohaté na prírodné vitamíny, minerály a bioaktívne látky, ktoré posilňujú pokožku a podporujú jej prirodzenú ochranu. Rastlinné oleje zvlhčujú pokožku a zanechávajú ju hodvábne jemnú, pružnú a vláčnu. Podporujú výrazné zlepšenie stavu pleti, majú blahodarné účinky na psychické rozpoloženie zákazníka a relaxáciu.

                       Aj z tohto dôvodu sme rozhodli zorganizovať pre  študentky tretieho a štvrtého ročníka z odboru kozmetik akreditovaný kurz 10.04.2018, zameraný na relaxačnú aromaterapeutickú masáž. Viedla ho kvalifikovaná lektorka Antónia Kiššová z firmy Primavera Andorana.

            Študentky, ktoré sa kurzu zúčastnili, získali akreditované osvedčenie.

             

                                                                                                                                                                Mária Ščavnická

        • Sweetcup 2017
          • Sweetcup 2017

          • Do galérie Sweetcup 2017 boli pridané fotografie.

            Sladké čaro zimy od Natálie

             

                 Stredná odborná škola obchodu a služieb, SDH 3, v Prešove usporiadala už 16. ročník  medzinárodnej  súťaže mladých talentov v odbore kuchár, cukrár, predavač a aranžér pod záštitou VÚC v Prešove a Dekoro s.r.o Prešov.  Témou tohto  ročníka boli Zimné variácie.

                  Súťaže sa zúčastnili študenti zo Slovenska, Poľska, Ukrajiny a Maďarska. Všetci sa snažili ukázať zo svojho umenia len to najlepšie. Súťažiaci museli dodržať povinné ingrediencie, napríklad poťahovú  hmotu Wonder, kráľovskú glazúru a poťahovú hmotu Gumpasta  Daisy.

                 Priebeh súťaže sledovala prísnym  okom odborná porota - Dekoro Prešov. Našu školu na medzinárodnej súťaži v odbore cukrár reprezentovala Natália Kupčíková, žiačka II.BNV triedy. Myslíme si, že sladké čaro zimy vystihla dokonale. Za skvelú tortu si vyslúžila strieborné pásmo.

                 Okrem toho získala ešte aj špeciálnu cenu riaditeľa školy Mgr. Petra Kakaščíka, a to darčekový poukaz na víkendový pobyt v Tatranskej Lomnici.

            Prajeme jej všetko dobré, radosť z pečenia a veľa ďalších inšpirácií.   

             

                                                                                                                      Mgr.  Anna Počová   

        • Typológia 26.3.2018
          • Typológia 26.3.2018

          • Kurz farebnej typológie

             

                Farba je to, čo si všimneme na druhom človeku ako prvé. Farby majú veľkú moc urobiť nás krajšími, mladšími, atraktívnejšími i štíhlejšími. Majú obrovský vplyv na náš vzhľad aj náladu. Tie, ktoré ladia s našou farebnosťou, nás robia krajšími, zvýrazňujú naše oči, harmonizujú celkový dojem z našej tváre. A tie, ktoré s nami neladia, nám ubližujú. Robia nás staršími, tvrdými, zvýrazňujú všetky nedokonalosti pleti aj rysy, ktoré chceme potlačiť.

                Študentky druhého a štvrtého ročníka z odboru kozmetik sa zúčastnili dňa 26.3.2018 akreditovaného kurzu Farebná typológia.

               Viedla ho kvalifikovaná a uznávaná odborníčka v tejto oblasti, Renáta Lenčešová, ktorá na Slovensku organizuje rôzne líčiace akcie,  súťaže a rôzne iné akcie, na ktorých sa zúčastňujú aj naši žiaci.

            Vizáži sa venuje od roku 1997 a je aj sponzorkou a hodnotiteľkou súťaží vo vizáži organizovaných na Slovensku.

            Študentky, ktoré sa zúčastnili kurzu, získali akreditované osvedčenie.

             

                                                                                                                                                                   Mária Ščavnická

          • Zdobenie perníčkov v súkromnej materskej škole

          •       Tradíciou Vianoc sú perníky. Dňa 13.12.2017 sa žiačky z odboru cukrár zúčastnili krásnej akcie v Súkromnej materskej škole Lienka v Sabinove. Spolu s deťmi sme vyzdobili perníčky, a tak vyčarili na ich tvárach radostný úsmev.     

                                                                                                                            Marcela Hudáková a Veronika Ďuricová