• Cezpoľný beh
          • Cezpoľný beh

          • Do galérie Cezpoľný beh boli pridané fotografie.

            Cezpoľný beh

                  Za krásneho slnečného, aj keď troška veterného počasia sa študenti našej školy, ako každoročne zúčastnili cezpoľného behu, oranizovaného Základnou školou 17. Novembra 31 v Sabinove. Cezpoľný beh je súťažou trojčlenných družstiev žiakov a žiačok základných a stredných škôl.

                    Za našu školu sa akcie zúčastnili: Kristína Majtnerová z I.CDHI triedy, Ružena Marcinková z I.KM triedy a Kristína Urdová z III.KM triedy. Zostava chlapcov pozostávala z Jozefa Čerkalu z I. CDHI triedy, Richarda Petríka z I. CDHI triedy a Nicolasa Miroslava Vataščína tiež z I. CDHI triedy. Súťaž sa konala v priestore športového areálu v Sabinove. Naši žiaci obsadili v kategórii chlapcov 3. miesto a v kategórii dievčat tiež 3. miesto.

            Ďakujeme všetkým, ktorí reprezentovali našu školu a dosiahli pekné výsledky.

        • Európsky deň jazykov 2019
          • Európsky deň jazykov 2019

          • Do galérie Deň jazykov 2019 boli pridané fotografie.

            Európsky deň jazykov

                 26. september bol v našej škole venovaný Európskemu dňu jazykov. Niesol sa v duchu európskej kultúry. Študentom sme zdôraznili dôležitosť vyučovania cudzích jazykov.  Veď nie nadarmo sa hovorí: „Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom.“

                  Zaujali sme ich rôznymi kreatívnymi aktivitami v jazykoch, ktoré sa v našej škole vyučujú, a to v anglickom, nemeckom a ruskom jazyku. Niektorí si pripravili prezentácie krajín, ktorých jazyk sa učia. Okrem toho boli v priestoroch školy pripravené štyri súťažné stanovištia, na ktorých si mohli prítomní otestovať svoje vedomosti v rôznych kvízoch s jazykovou tematikou. Tvorivú atmosféru pomáhali spestriť študenti tretieho ročníka, ktorí mali pre súťažiacich pripravený pravý anglický čaj, viedenskú kávu a sladké maškrty.

                  

            Foto viď. Fotogaléria  

                         František Ružbarský

          • Účelové cvičenie

          •       V pondelok 23. 9. 2019 sa študenti 1. a 2. ročníka zúčastnili účelového cvičenia.  Oboznámili sme ich s jeho programom a cieľom. Cieľom nášho výstupu bola Homôlka. Zodpovední pedagógovia zdôraznili nevyhnutnosť dodržiavania bezpečnostných predpisov a disciplíny všetkých prítomných. 

                  Študenti dostali informácie z oblasti ochrany prírody, zdravotníctva a civilnej obrany s prepojením na to, ako sa zachovať v mimoriadnych situáciách. Vedomosti študentov sme overovali kontrolnými otázkami formou dialógu. Mnohí študenti preukázali veľmi dobré znalosti z jednotlivých oblastí. Počas túry sme sledovali nádhernú prírodu okolo nás a hodnotili, bohužiaľ, negatívny vplyv človeka na prírodné prostredie. Keďže nám počasie opäť prialo, využili sme tak možnosť zahrať si bedminton, volejbal a frisbee. Niektorí študenti si tento pobyt  v prírode spríjemnili aj opekaním slaninky a špekáčikov. 

                  Po krátkom oddychu a načerpaní nových síl sme sa pobalili a vybrali sme sa na spiatočnú cestu. Presun bol pokojný a bezproblémový. Nabití energiou z prírody sme sa rozlúčili a odišli s prianím pekného zvyšku dňa.

          • OZNAM

          •             Oznamujeme všetkým záujemcom o štúdium na našej škole, že po 2. kole prijímacích skúšok sú ešte voľné tieto miesta :

             

            Študijné odbory:                  

            4553K00 podnikateľ pre rozvoj vidieka       9 voľných miest

            6405K00 pracovník marketingu                   4 voľné miesta

            6446K00 kozmetik                                         2 voľné miesta

             

            Trojročné učebné odbory:  

            2964H00 cukrár                                           2 voľné miesta

            3661H00 murár                                             7 voľných miest

            6456H00 kaderník                                        2 voľné miesta

             

            Dvojročné učebné odbory:  

            3161F00 praktická žena                               10 voľných miest

            3178F00 výroba konfekcie (Varhaňovce)   15 voľných miest

            3686F00 stavebná výroba                             6 voľných miest

            4572F00 poľnohospodárska výroba            10 voľných miest

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • V piatok 28.6.2019 o 9.00 hod. sa uskutoční slávnostné ukončenie školského roka v telocvični školy. Pre záujemcov slávnostná svätá omša začína o 8.00 hod. v miestnom kostole.

        • Pentapolitana Sabinov 2019
          • Pentapolitana Sabinov 2019

          • Do galérie Pentapolitana Sabinov 2019 boli pridané fotografie.

                            Pentapolitana

             

                 Už tradične sa počas sabinovských jarmočných slávností zúčastňujeme medzinárodnej súťaže Pentapolitana. Sabinovská Spojená škola, SNP 16, organizovala toto súťaženie už po osemnástykrát v priestoroch športového areálu. Zápolilo sa v netradičných športových disciplínach. Boja o víťazstvo sa zúčastnili študenti stredných škôl zo Sabinova, Košíc, Lipian, Prešova a tiež z partnerskej školy z Poľského mesta Iwonicz.

             

            Súťažné disciplíny boli nasledovné:

             

            a) chlapci:       1. hádzanie siahovicou – polenom  (1 siaha – 189cm)

                                    2. stláčanie osobnej váhy

                                    3. bežecký slalom na 50 m

             

            b) dievčatá:     1. hádzanie valčekom,

                                    2. stláčanie osobnej váhy

                                    3. bežecký slalom na 50 m.

             

                 Súperenie so  strednými školami bolo pre nás úspešné. Domov sme odchádzali s cennými kovmi. Získali sme hneď dve prvé miesta. Absolútnou víťazkou v stláčaní osobnej váhy sa stala Veronika Ďuricová z 2.CDI triedy, ktorá vytlačila 72kg.  V hode siahovicou zvíťazil Nicolas Trojanovič z 3.CDI triedy, ktorý hodom 16,61m prekonal rekord školy.

             Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa spolu s nimi z pekných výsledkov.

             

             

                                                                                                                      Silvia Hudečková

        • Rozlúčka III.CD a III.I so školou
          • Rozlúčka III.CD a III.I so školou

          • Do galérie Rozlúčka III.CD a III.I so školou boli pridané fotografie.

            Zatvorila sa za nami brána školy...

             

             

                Deň 17. máj 2019 bol pre mnohých študentov našej školy plný spomienok, emócií a ďakovných slov. Zdá sa, akoby uplynulo iba pár mesiacov od okamihu, keď sme sa stretli v telocvični tejto školy.

               Počas štúdia sme mali možnosť načerpať nové vedomosti z rôznych predmetov. Popri teórii sme si mohli vyskúšať novonadobudnuté poznatky v praxi. Spolu sme prežili štyri či päť rokov v priestoroch tejto školy. Uvedomujeme si, že to boli chvíle krásne, neopakovateľné a v mnohom jedinečné. Spomienky na školu i na našich vyučujúcich v nás zostanú navždy, aj keď sa budeme nachádzať v ktoromkoľvek kúte Zeme.

                Prajeme celému pedagogickému zboru pevné zdravie a pevné nervy, veľa šťastia, usilovných a zodpovedných žiakov a radosť z povolania. Dúfame, že budeme kráčať po ceste, ktorú ste vydláždili aspoň s úspešnosťou porovnateľnou tej vašej.

             

             

                                                                                                          Vaši tohtoroční maturanti

        • Festival študentského remesla
          • Festival študentského remesla

          • Do galérie Festival študentského remesla boli pridané fotografie.

            Kreativita v účesovej tvorbe

             

             

                 Hovorí sa, že remeslo má zlaté dno. Neraz sme sa presvedčili o tom, že toto porekadlo  je pravdivé. Kto je len trochu zručný, dokáže si vlastnými rukami  zarobiť tým, že vytvorí akýkoľvek výrobok, čím poteší toho druhého a nestratí sa v dnešnom svete.

                 Dňa 7.6.2019 sa v Kežmarku konal 7. ročník Festivalu študentského remesla, ktorý bol venovaný 750. výročiu udelenia mestských práv pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v areáli Kežmarského hradu. Zúčastnili sa ho aj naše študentky z odboru kaderník pod vedením majsterky odborného výcviku Márie Pavlinskej. Témou bol historický účes s dobovým oblečením a  doplnkami. Rozhodujúca  bola kvalita vlasov modelky. Výhodou našej modelky boli dlhé, poddajné a prirodzené vlasy. Účes mal korešpondovať s typom tváre, líčením a celkovým vzhľadom, aby zodpovedal renesančnému obdobiu. Modelkou bola Nikola Leškovská z I.D, ktorej účes navrhla a realizovala Ivana Slaninová z II. D a nalíčila ju Elena Demčáková z III.K. Snažili sme sa, aby naša modelka obstála v silnej konkurencii čo najlepšie, ale vyhrať môže len jeden.

            Veríme, že  na pomyselnom stupni víťazov uvidíme o rok aj našu modelku.

                                                                                             

                                                                                                          Mária Pavlinská, MOV

        • Kurz líčenia
          • Kurz líčenia

          • Do galérie Kurz líčenia boli pridané fotografie.

                 Každá z nás chce byť pekná a aspoň raz za čas vyzerať ako dáma z módneho časopisu. Správne a vkusné líčenie dokáže šikovne podčiarknuť prirodzenú krásu a dodať sebavedomie.

                 Dňa 3.6.2019 sa študentky prvého, druhého a tretieho ročníka z odboru kozmetik zúčastnili akreditovaného kurzu líčenia, ktorý prebiehal v odbornej učebni našej školy. Viedla ho kvalifikovaná a uznávaná vizážistka Renáta Lenčešová, ktorá na Slovensku organizuje rôzne líčiace akcie a súťaže, ktorých sa zúčastňujú aj naši žiaci. Vizáži sa venuje od roku 1997, je sponzorkou a  jednou z hodnotiteliek súťaží vo vizáži organizovaných na Slovensku. Každá študentka, ktorá sa kurzu zúčastnila, získala akreditované osvedčenie.

                 Kurz líčenia  je určený všetkým, ktorí chcú využiť svoju kreativitu pre skrášlenie iných alebo aj  samých seba. Využijú ho tí, ktorí sa chcú líčeniu venovať na profesionálnej úrovni alebo vo voľnom čase.

             

                                                                                  

             

                                                                                                          Mária Ščavnická, MOV